mandag 23. april 2012

Isfiske i Trollvann

Trollvsssbu og Trollvann 20.4-22.4.12

Turen startet med å gå fra snarbyeidet og opp til Trollvassbu sammen med en Kollega fra jobb. Dette er en liten trase på ca 4.5 km lang. Stigningen er ikke værre en at man kan bruke skismøring som sitter i snøen, og enda komme seg fint opp. Skifeller kan også være kjekt i visse partier. Trollvassbu er ei hytte med ca 15 sengeplasser. Hytta er godt plassert ved trollvasselva som videre går ut i Oldervikelva. Her går det opp laks og sjøørret. Fjellheimen kan skues på alle kanter. Fredagen gikk med på å komme seg opp til hytten. Snaut 50 minutter med pulk. Denne kvelden skulle vise seg og bli en artig opplevelse. Hytten var full når vi kom opp. Ikke nok med det kom det enda et lass med folk. Speidergruppen var også på tur. Vi fant oss en liten plass i hjørne og overnattet der. Tilsammen så var det vel mellom 40-50 stykker som overnattet på Trollvassbu denne natten. Ny rekord må det vel være. Trollvassbu er ei hytte fra 1918 som ble flyttet opp hit på et senere tidspunkt. Hytta drives av turistforeningen i regi av Troms Turlag. Her er det gass og vedfyring.
Lørdag tok vi turen opp til Trollvann. På GPS viste det ca 4 km. Fra hytten og opp til vannet er det en god stigning. Det tar ca 1-1.5 time opp til vannet. For å fiske i dette området må man kjøpe fiskekort i Oldervik og Thomasjord utmarkslag. Dette er et område som huser flere fiskevann.
                                            Trollvassbu
                                          Sola gjemmer seg bak skyen
                                          Vidar med Trollvanns minste røye
                                          Selv lot jeg småfisken i perioder være i fred.
                                           Fjellet bak Trollvassbu. Hytten kan skimtes bak bjørka
                                            Meg selv med pulk

Trollvann har for noen år siden hatt kultiveringstiltak med forsøk på å fjerne mye av småfiske der. Det sies at man har tatt røye på godt over 5 kg i vannet. Selv fikk vi kun småfisk. Fra lokale fiskere sies det at det nå er noen år siden sist det ble forsøkt å kultivere, men at dette nå er igang igjen. Vannet er ikke stort, og det har fjell på begge sider. Været var helt nydelig. Det var bare å nyte den så lenge den varte. På tur ned for overnatting i Trollvassbu var det nesten ingen igjen for å overnatte i hytten. Det var merkelig stille den kvelden:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar