søndag 1. mai 2011

Fiske i Tromsø- informasjon

Fiske

Innlandsfiske Tromsø jeger- og fiskerforening har fiskerett knyttet til egne vatn på våre eiendommer ved Molnes i Kaldfjorden (Tromsø kommune), Lillevika på Nord-Kvaløya (Karlsøy kommune) og Jøvika på Ringvassøya (Tromsø kommune). Foreningen disponerer fiskeretten på Glimma på Ringvassøya. Foreningen har også fiskerett i alle vannene på kommunens eiendommer i Simavik på Ringvassøya.


Innlandsfiske
Tromsø jeger- og fiskerforening har fiskerett knyttet til egne vatn på våre eiendommer ved Molnes i Kaldfjorden (Tromsø kommune), Lillevika på Nord-Kvaløya (Karlsøy kommune) og Jøvika på Ringvassøya (Tromsø kommune).

På Molnes hører halvdelen av de to Kalvedalsvatnene til eiendommen. Dette er to trivelige ørretvatn som ligger en halv times gåing i meget lett terreng fra Lyfjordskaret. Kalvedalen er således ypperlig for korte familieturer eller lengere teltturer både sommer som vinterstid
På Jøvikstua har vi fiskerett til størstedelen av Jøvikvatnet og Middagskarvatnet. Begge vatn har en god ørretbestand. Vi går til Jøvikvatnet på en halv time fra Jøvika i et lett turterreng. Vatnet ligger lunt og naturskjønt til i et skogkledd område.

På Nord-Kvaløya har foreningen fiskerett til deler av Storvatnet i Inneskaret, som har en god ørretbestand. Dessuten ligger eiendommen særdeles godt til i forhold til havfiske.

Foreningen disponerer fiskeretten på Glimma på Ringvassøya, ca en mil fra Kvalsundtunnelen i retning Hansnes. Ved kommunegrensen Tromsø/ Karlsøy ligger vannet ca 500 meter ovenfor veien. Det er fin røye og ørret i vatnet.

Foreningen har også fiskerett i alle vannene på kommunens eiendommer i Simavik på Ringvassøya. Her gjør vi oppmerksom på at det er fiske- og campeforbud ved Damvannet og øvre langvann da disse er drikkevannskilde til Tromsø kommune.

TJFF har i 1993 arbeidet med tilrettelegging av Rundvatnet ved Stakkevollan på Tromsøya som et nærmiljøprosjekt. Området blir kalt Fiskeparken i Tromsø og har til hensikt å gi folk mulighet for stangtrening, kosefiske, kaffekos og bading for store og små. Selv om Rundvatnet ligger på øya, inngår vassdraget i et vakkert og skjermet dalsøkk fjernt fra byens larm og mas.

For alle foreningsvatnene er det fritt fiske med stang og håndsnøre. Det er selvfølgelig forbud mot garnfiske. Det er i tillegg mulig å leie båt for sjøfiske rundt Tromsøya

Sjøfiske

Tromsø jeger- og fiskerforening har robåt til leie for fiske i sjøen, se link til Naustet - Jegerstø nederst på siden.
Naustet Jegerstø

Naust på nordspissen av Tromsøya – Jegerstø

Foreningen har naust på nordspissen av Tromsøya. I naustet har vi en 14 fots "Lasse" robåt som leies ut til medlemmene for 40 kroner per døgn.

Nøkkel leies hos Andresens våbenforetning. Båten er godkjendt for 5 personer. Maks motorstørrelse 10 HK. TJFF har ikke motor til leie.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar