mandag 2. mai 2011

jakt og fiske Hadsel Kommune

En oversikt over Hadsel jeger og fiskeforening

Hovedmeny
Startside
Om oss
Fiske
Jakt
Webshop
Fangstrapport fiske
Fangstrapport jakt
Ungdom
Lerduebane
Bli medlem
Kontakt oss
Diskusjonsforum
Artikkelarkiv
FAQ

Våre vedtekter
Fiskeregler
Lenker
Webkamera


Diverse informasjon: Om foreningen

Postet av PaalFondevik 25.05.2003
Nyheter fra HJFF
Hadsel Jeger- og Fiskerforening (HJFF) ble stiftet i 28. august 1934. De siste 5 årene har antall medlemmer ligget på ca 300. Vi er tilsluttet Norges Jeger og Fiskerforbund og våre vedtekter og formål er i tråd med sentralforbundets. Våre aktiviteter er stort sett "tradisjonelle jeger- og fiskerforeningsaktiviteter". Tilbud om jakt og fiske
En prioritert oppgave i foreningen er å skaffe medlemmer (og andre) gode og rimelige jakt- og fiskemuligheter.
Utenom prestegårdsgrunn og noen få kommunalt eide parseller er all utmark i Hadsel privateid og delt opp i småteiger. Gårdene er i større eller mindre grad organiserte. HJFF har inngått leieavtaler med ca 15 grunneiersammenslutninger. Det er med andre ord mange avtaler å "holde styr på" og krever mye arbeid og omtanke fra foreningen - vi tror det er få foreninger i Nordland med like høyt antall avtaler. Våre tilbud om jakt og fiske anses som bra og dekker de fleste arter av småvilt og ferskvannsfisk i Vesterålen. Terreng/vann ligger både på Langøya og Hadseløya. Nærmere beskrivelse med kart får en utdelt ved kjøp av jakt- og fiskekort. NB! Sesongkort for jakt krever at en har betalt kontingent for gjeldende år! Men det fins ellers ei ordning med døgnkort for gjestejegere i følge med medlemmer en kan benytte seg av.
Jakt- og fiskekort får en pr i dag kjøpt på Arena Sport, Melbu og Corner Sport, Stokmarknes.
Kultivering av vann
Med såpass mye som 30 - 40 vann/vassdrag viser det seg vanskelig å drive intensiv kultivering/pass av alle sammen. Men pr. i dag er flere kultiveringsgrupper i sving og det arbeides nå med mange vann:
  • Båtvannet m.fl., Gulstad, prøvefiske.
  • Store og Lille Ongstadvannet, Ongstad, utfisking fra Lillevannet og utsetting til Storvannet.
  • Steilovannene, Steilo, prøvefiske, utfisking og vedlikehold/reperasjon av brygger.
  • Bergvikvannet, Bergvik, tiltak utredes, prøvefiske aktuelt.
  • Vann/vassdrag på Åndstad - prøvefiske og utfisking
  • Gryttingsvannet, Grytting, tiltak utredes, stort svinn av smolt, bl.a. minkfangst aktuelt.
  • Haukenesvannet, Haukenes, tiltak mot overgroing av siv (starr), flater skal dekkes med duk og presenning for å kvele sivet.
  • Dalvannet, Osvannet og Nils Persavannet i Skagen/Marken marka, prøvefiske utfisking, i samarbeid med grunneierne.
Leirdueskyting
Vår leirduebane ligger i Trolldalen på Stokmarknes. Banen ligger nær Stokmarknes camping og medfører støyproblemer for dem. Vi har derfor dessverre store begrensninger på skytingen. Men det er likevel, for den oppegående og seriøse jeger, gode muligheter for skytetrening. Vår bane er åpen en kveld pr uke i mai, da er det veldig godt om plass, og rikelig anledning for individuell tilpasset skytetrening og instruksjon. Ellers er banen åpen fra 20 aug til ca 10 sept med skyting en gang pr uke. Alle ønskes velkommen!
Vi arbeider or tiden med å få godkjent planer om flytting fra Stokmarknes til skytterlagets skytefelt på Brekka på Melbu. Skytebaneetablering er kontroversielt stoff og krever tid. Når og om våre planer blir realiserte er uvisst, men vi håper på vår/sommer 2004.
Ungdomsarbeid
Vi har ingen aktiv ungdomsgruppe eller faste rene ungdomsarrangement. Men de siste årene har vi samarbeid med de andre jeger- og fiskerforeningene i Vesterålen deltatt i jakt- og fiskecamper for ungdom. Dette året arrangerer vi i tillegg også en fiskeleir for barn ved Bergvikvannet i Bergvik ved Stokmarknes.
Det er trist at aktiviteten er såpass laber men når ingen voksne, ansvarsbevisste medlemmer viser interesse må det nødvendigvis bli slik. Vi får heller prøve å vise at vi setter pris på våre unge medlemmer i det daglige og kanskje i større grad enn nå gi ungdomsrabatter på jakt/fiskekort og leirdueskyting.
Isfiskekonkurranser
Det er blitt tradisjon at foreningen hver senvinter arrangerer 2 - 3 isfiskekonkurranser. Arrangementene er godt besøkte og premiene mange og fine.
Viltstell -fellefangst
Vi har dessverre ingen organiserte viltstellprosjekt gående. Dette er synd da det hvert år her i Hadsel er stor avgang av egg, kyllinger og unger av det matnyttige viltet.
Vi eier imidlertid flere titalls mink/røyskattfeller som på oppfordring lånes ut til foreningens medlemmer. Enkel opplæring vil bli gitt. Du er velkommen til å ta kontakt med felleansvarlig Jan Hatløy.
Jegerprøvekurs
Vi har flere utdannede jegerprøveinstruktører og har som mål å arrangere 1 - 2 jegerprøvekurs pr år. Kursene vil bli annonsert i Vesterålens Avis og på vår internettside.
Vedtektene til Hadsel Jeger- og Fiskerforening (pdf)





Fiske: Fiske

Postet av PaalFondevik 25.05.2003
Fiske
Hadsel Jeger- og Fiskerforening disponerer flere vann, her er en oversikt
Regler og forskrifter
Diverse informasjon: Jakt

Postet av PaalFondevik 25.05.2003
Jakt
Copyright © 2002 Hadsel Jeger og Fiskerforening
Utviklet av og webansvar: Paal Fondevik
Adresse: HJFF - Postboks 162 - 8455 Stokmarknes - Epost: post (-at-) hjff (dot) no
Leder: Steinar Pettersen - 7615 8102 (p) - 4813 4397 (m)


Jakt&Fiske i Vesterålen  
Jakt og fiskemuligheter i Vesterålen, utarbeidet av Thor Bottolfsen på vegne av Vesterålen Friluftsråd
Jakt og fiskemuligheter i Vesterålen (utarbeidet av Thor Bottolfsen på vegne av Vesterålen Friluftsråd)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar