mandag 2. mai 2011

Vang jeger og fiskeforening

Vang i Hedemark har jeg jaktet de siste 6-7 årene. Min "kjære" kompis Ø.S.B har gitt meg uvurdelig kunnskaper om jakt og fiske i Vang. Til nå har jeg kun jaktet småvilt. Det fine med Vang almenning er at du kan jakte både storfugl og rype på samme område.

Vang Almenning

Friluftsliv

Alle er velkommen til en trivelig dag i fjellet.
Ved Gåsbu er det en spennende natursti på ca 3 km. Denne er tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogner. Her er det en egen plaskedam, og muligheter for å ta en rast ved siden av.
Det er åpen kiosk ved parkeringsplassen og servering i GåsbuStua. Her er det salg av dagens suppe m/tilbehør, hjemmebakeri med salg og bestilling av bakst som brød og kaker, nistepakker og husflidsprodukter i et trivelig kafemiljø. Velkommen innom GåsbuStua.
Området har flere oppdaterte o-kart, og i perioden pinse til elgjakta er det eget tur-o-opplegg. Opplegget kan kjøpes i kiosken på Gåsbu. Her får du kjøpt kart over stier og løyper i almenningen og vanlige kioskvarer.
Vang Almenning kan tilby enorme turmuligheter både sommer og vinter. Utgangspunktet er Gåsbu, eller videre innover langs Fjellvegen. Gåsbu ligger 15 km nord/øst for Hamar sentrum, ca 1,5 timers biltur fra Oslo, det er skiltet fra E6. Gode parkeringsmuligheter, plass til ca 750 biler ved Gåsbu, og det samme innover langs Fjellvegen. Parkeringsavgiften på Gåsbu er kr 30,- pr dag for personbiler, liten varebil, minibuss og traktor. Og kr 60,- pr. dag for personbiler med campingvogn, lastebil, stor varebil og buss (over 25 seter). Det er billettautomat som tar både mynt og kort. Vegbilletten på kr 60,- for Fjellvegen dekker også parkering på plasser langs vegen. Vegbilletten kan kjøpes på Gåsbu Kiosk eller i automat som tar mynt og kort. I barmarkssesongen er vegen tilknyttet Østerdalen. Helårsveg til Gudbrandsdalen fra Bringbu.
Området har et enormt nett med blåmerkede stier for sommerturer. Stiene er godt merket og ryddet og det er lagt ned klopper på de våteste strekningene. Terrenget er stort sett flatt og familievennlig, fra forskjellig skogsterreng til snaufjell. For de som ønsker mer “vill” natur, finnes også det.
Friluft7.jpg Friluft3.jpg
Fakta om friluftsliv i Vang Almenning
* Ca 25 mil med velpreparerte skiløyper på egen eiendom.
* Tilknytningsløyper til hele Hedmarksvidda.
* Muligheter for skiturer fra Sjusjøen til Hamar by.
* Lysløype på 12 km.
* Skøyteløype i en runde på ca 40 km.
* Flott område for skilek ved Gåsbu, også med flomlys.
* Gåsbu Langrennsenter med konkurranseløyper.
* 3 serveringshytter drevet av HHT.
* GåsbuStua, stor Kafeteria på Gåsbu.
* Brøytet fjellveg med tilknyttede parkeringsplasser.
* Enormt blåmerket turstinett på sommerføre.
* Egen natursti ved Gåsbu, 3 km som er tilrettelagt for rullestolbrukere og barnevogn. Inneholder koier, gapahuker, leirplasser, opplysningstavler, utsiktstårn, m.m.
* Sommerbilveg med muligheter for kjøre over fjellet til Østerdalen eller Gudbrandsdalen.
* Gode muligheter til bær og soppsanking.
* Turer kan legges til alt fra lavereliggende skogsområder, til snaufjell.
* 3 steder tilrettelagt for såkalt “villmarkscamping”.

Husvær

ST.OLAV
Opprinnelig et gammelt kvilested, ligger ca 7 km. nord for Gåsbu. Hovedhuset ble restaurert innvendig og utvendig og ble ferdig i 2001.
Midt i smørøyet for treningsleire, sommer som vinter. Tilgang til 30 mil med skiløyper rett utenfor døra, av dette 4 mil med skøyteløyper. Kort veg til 12 km med lysløype.
Utmerket til å feire spesielle anledninger, eller arrangementer med opplevelser utenom det vanlige.
  • Inneholder kjøkken, gang, tørkerom, stor stue, 5 soverom, WC og bad.
  • Innlagt strøm.
  • Korttidsutleie.
  • Utleie med og uten sengetøy. Uten sengetøy kr 150,- pr person pr døgn. Med sengetøy menes håndkle, dyne, pute og sengetrekk kr 250,- pr pers pr døgn. Leie av en etasje for kvelds/dagarrangementer kr 500,-, begge etasjer kr 1 000,- Tillegg for vask, kr. 500,- pr. etasje. Alle priser inkl. mva.
  • Midt i skiterrenget med oppkjørt løype rett utenfor trappa.
  • Godt egnet til treningssamlinger, fellesturer for lag og foreninger, sluttede selskaper o.s.v.
  • For leie, kontakt Gåsbu Kiosk ved Bjørn Jevne tlf: 625 34843
SKOGSKOIER
For de som liker jakt, fiske, friluftsliv og den spesielle atmosfæren et gammelt skogshusvær kan gi, har alle muligheter i Vang Almenning.
  • Åremålskontrakter på 3 eller 5 år.
  • Ei koie for korttidsutleie, døgnpris kr 20,- pr. person pr. døgn.
  • Koieleie gir muligheter for jakt etter samme betingelser som eierene.
  • Priser fra kr 5000 til kr 14000 pr år.
Er du interessert i å leie en skogskoie, kontakt Vang Almenning på tlf. 625 47448 eller epostadresse: firmapost@vangalmenning.no

Jakt og fiske

Jaktbare viltarter: elg (82 fellingstillatelser i 2010), rein (16 fellingstillatelser i 2010), rådyr, skogsfugl, rype, hare, due, and, rev, mår, villmink, røyskatt, kråke, nøtteskrike, måker, trost, ravn.
Fiskemuligheter: 2 større elver, 6 sjøer og vann, mange mindre elver og bekker. Prøv vårt meget gode tilbud med fiskemuligheter. Vi har tilbud til alle; større sjøer, mindre vann, elver og bekker. Ved Puttsjøen er det tilrettelagt for rullestolbrukere. Ørret er det mest vanlige fiskeslaget, men det er også en sjø med røye.
Vang JFF driver et meget godt kultiveringsarbeide med kalking og utsetting av fisk. Gjenfangstene er gode. Tilgjengeligheten til de fleste sjøer og vassdrag er meget gode via skogsbilvegnettet. Vegene er avgiftsbelagt, kr. 60,- pr. tur. Billetter kjøpes via kiosk, eller automat som tar både mynt og kort. Fiskekort kan også kjøpes på automat for vegbillett på Gåsbu.
Elgjakt
* 82 fellingstillatelser i 2010
* Elgjakt for perioden 2008 – 2011 er bortsatt
* Muligheter for eksklusiv jakt
* Evt. spørsmål rettes til Vang Almenning v/Johan Fischer
Reinsdyrjakt
* 16 fellingstillatelser i 2010.
* Normalt ca 80 % felling.
* Jakttid fra 20.08-30.09.
* Priser: kr 6000 for fritt dyr, kr 3000 for fritt dyr under 50 kg, kr 1500 for kalv.
* Alt bortsatt for 2010.
Rådyrjakt
* Kvote på 3 bukker og 6 rådyr til vanlig jakt i 2010.
* Priser: kr 800 for bukk og kr 600 for vanlig jakt.
Småvilt* 10 eksklusive sesongkort selges for 2500,- pr. stk., med samme rettigheter som bruksberettigede og medlemmer i Vang JFF. Henvendelse: Svein Arve Pedersen, Ilsengvn. 170, 2322 Ridabu, tlf.: 62 59 55 80.
* Kortpriser ellers: kr. 1600,- pr. sesong for hyttefestere og leiere av åremålskoier, kr 1600,- for andre etter 01.11 (kun rype og hare), kr 1600,- for gjestejegere, henvendelse til leder i Vang JFF, Svein Arve Pedersen, kr 900,- pr. sesong for bruksberettigede og medlemmer av Vang JFF, kr 500 for 2-døgnskort
* Muligheter for korttidsleie av skogshusvær under jakten, henvendelse Vang Almenning. Krav om minimum 30 dokumenterte treningsskudd.
* Krav om saurenhetsbevis for jakt med hund før 25.09.
* Jaktstart for småvilt 10.09
Fiske* Drives i samarbeid med Vang Jakt og Fiskeforening.
* Jakttider, kortpriser, betingelser vil bli lagt ut her så fort alt er bestemt.
* Fiskekort fåes kjøpt på Gåsbu Kiosk eller på bomautomaten. Gåsbu ligger 15 km fra Hamar sentrum, og er innfallsporten til
Hedmarksvidda. I kiosken får du også kjøpt kart over området m.m. Vanlig fiske er i perioden 01.05-15.09. Kortprisene er: døgnkort kr. 60,-, sesongkort kr 150,- for medlemmer i Vang JFF og bruksberettigede og kr. 300,- for andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar