søndag 1. mai 2011

kommunikasjon

Kommunikasjon (land og hav)

Publisert 26. august 2008 – oppdatert 07. juli 2010
Et aktivt turliv kan utøves svært miljøvennlig og med små transportbehov, alt etter hvordan samfunnet er planlagt og bygd ut. Du kan gå ut på trappa og rett ut i utmark og fjell, eller ned til sjøen der du har båt eller kajakk. I mange tilfeller er det behov for transport, og da kan man velge mellom privatbil eller kollektive transportmidler.

Med fjorder, sund, øyer og skjærgård er det å reise spesielle utfordringer for turlivet. Mange gode rutetilbud med ferger og rutebåt gjør det mulig å komme seg mellom de store øyene helt ut på værene i Nordhavet og over Ullsfjorden og Lyngen. Dessverre er det p.t. ikke samband mellom Vanna og Arnøya/ Skjervøy. Et slikt samband ville gitt mange nye muligheter til tur og reiser, og uten mye kjøring langs landevegene.

Småbåthavner, båtutsettingsplasser, kaier, bruer, veger samt parkeringsplasser på atkomster er helt nødvendig infrastruktur for friluftsliv. Her finner du oversikt over faste rutetilbud som fins i regionen i dag. Vi har tatt initiativ overfor Statens vegvesen om parkeringsplasser på atkomster til regionale turområder.

Veger
Vegmeldinger
Vis veg

Buss ferge og rutebåt
Tromskortet
Bjørklid fergerederi
Senjafergene
Ruteplanlegger
Skibussen i Tromsø
Torghatten i Nord

Kart båt- og fergeruter

Taxi
Troms taxi
Tromsø taxi

Andre aktuelle lenker
Fjellheisen i Tromsø
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar